«Класика: перезавантаження!»

    Author: Єжова Тетяна Genre: »
    Rating

    Виставка-провокація у бібліотеці


    Упродовж усього тижня зарубіжної літератури в бібліотеці діяла виставка-провокація «Класика: перезавантаження!». Ліцеїсти мали можливість перевірити своє знання літератури, адже на нестандартній виставці експонувалися класичні твори зарубіжної та української літератури з прихованими назвами або із жартівливою анотацією.


    Майже усі відвідувачі продемонстрували блискучі здібності в умінні декодувати кумедні анотації та вгадати, про який твір йде мова, що свідчить про високий рівень підготовки та начитаності учнів.

    Так, комедія «Севільський цирульник» П'єра Бомарше була представлена як «Майстерність перукаря-універсала або Як ощасливити віп-клієнтів?».

    Роман «Майстер і Маргарита» М. Булгакова отримав анотацію: «Що буде, якщо фокусник із різними очима попередить про олійну калюжу?».

    Роман «Анна Кареніна» Льва Толстого отримав анотацію «Про великі вуха, кофточку й пришпилені до потилиці коси».

    «Собаче серце» М. Булгакова був анотований так: «Чи знаєте ви, що нашийник – все одно що портфель?».


    Заінтригувати читачів книгою вдалося ще й таким чином: прізвище автора вони мали змогу побачити, а ілюстрація на обкладинці була нова, але з натяком.

    Тож за допомогою гумору й нестандартного погляду на книгу – суті ідеї «”Класика: перезавантаження” Виставка-провокація» Херсонської ЦБС, яку бібліотека ліцею придбала на VIII Міжрегіональному ярмарку інноваційних ідей «БібліоКре@тив-2017», була досягнута головна мета – ліцеїсти із задоволенням розібрали улюблені твори.


    Єжова Т.М., завідувач бібліотеки ліцею
    Колажі автора





    3 Responses so far.

    1. Дуже цікаво, дякуємо, ваші заходи як завжди дуже цікаві і креативні!

    2. Дякую, колеги, за високу оцінку!

    Leave a Reply

    Про блог

    Якщо ви, шановні читачі, зацікавлені читанням або хочете зібрати цікаві бібліородзинки, чи скласти бібліопазли літературних подій та знаменних дат,
    то цей блог - для вас!

    Disce gaudere!


    Загальна кількість переглядів сторінки

    До нових зустрічей

    Будемо раді приємно здивувати вас наступного разу!
    Щасти в
    ам, шановні читачі!
    Copyright © 2017 Тетяна Єжова. На платформі Blogger.