«Здоров'я не купиш – його розум дарує»

    Author: Єжова Тетяна Genre: »
    Rating

    Випуск сторінки радіожурналу із циклу «Корисно знати» до Всесвітнього дня здоров’я 
     
     Дорогі друзі, 7 квітня ми відзначатимемо Всесвітній день здоров’я!

     А як ви думаєте, від чого залежить здоров'я? Ми впевнені, що ви знаєте, що від спадковості – на 20%, від медицини – на 10%, від екології – на 20%, а від способу життя – на цілих 50%!

    А яке харчування вважається повноцінним? Нагадуємо, що слід обов'язково протягом дня вживати не менше 3-х разів гарячі страви, обов'язково вживати овочі, фрукти.
    А знаєте скільки часу потрібно витрачати на сон? Так, дійсно, це залежить від фізіологічних особливостей організму, але, як правило, не менше 8 годин.
    Ми з вами знаємо, що основні складові здорового способу життя – це фізична і розумова праця, здорове харчування, дотримання режиму, гігієни та загартовування.
    А тепер несподіваний фактор доброго здоров'я. Це – сміх!
    Друзі, сміх – це не тільки вираз радості і веселощів. Це ще й особлива робота організму, в процесі якої виділяються корисні речовини і працюють «потрібні» групи м’язів. 
    Під час сміху в людини м’язи обличчя посилають в мозок особливі імпульси, які благотворно впливають на нервову систему і на діяльність мозку. Причому цей механізм спрацьовує навіть тоді, коли ми просто посміхаємося.
     
    А останні дослідження вчених показали, що всього одна хвилинка щирого сміху настільки зменшує викид стресового гормону кортизону, що здатна замінити сорокахвилинний сеанс релаксації. А ось ендорфіни, гормони радості, під час сміху виробляються особливо активно.
    Будьмо здорові!
    Єжова Т.М., завідувач бібліотеки

    05.04.2019 р.

    Leave a Reply

    Про блог

    Якщо ви, шановні читачі, зацікавлені читанням або хочете зібрати цікаві бібліородзинки, чи скласти бібліопазли літературних подій та знаменних дат,
    то цей блог - для вас!

    Disce gaudere!


    Загальна кількість переглядів сторінки

    До нових зустрічей

    Будемо раді приємно здивувати вас наступного разу!
    Щасти в
    ам, шановні читачі!
    Copyright © 2017 Тетяна Єжова. На платформі Blogger.