Жіноча бібліотека

    Author: Єжова Тетяна Genre: »
    Rating


    Чи знаєте Ви, що в місті Лондон існує єдина у всьому світі бібліотека, яка присвячена жіночій половині людства?

    Вона з'явилася в 1926 році при Лондонському товаристві допомоги жінкам (London Society for Women's Service), створеному відомою британською суфражисткою Міллісент Фосетт. У 1953 році Товариство та бібліотека були названі на честь їх засновниці. Товариство Фосетт керувало бібліотекою до 1977 року, потім вона перейшла до Лондонського Університету Гілдхолл (London Guildhall University), який в 2002 році став частиною Лондонського Університету Метрополітен (London Metropolitan University).


    Колекція документів Жіночої бібліотеки розповідає про кампанію за права та рівноправність жінок. Витоки Жіночої бібліотеки можна простежити до початку руху за виборчі права жінок, зокрема, ознайомитися з петицією про виборче право 1866 року, яка ознаменувала початок організованої кампанії з голосування. 

    Перша сторінка брошури копії петиції 1866 року
    Дізнайтеся більше про петицію щодо виборчого права 1866 року.

    Більше 300 документів, включаючи 35 рідкісних книг, з Жіночої бібліотеки доступні для читання в Цифровій бібліотеці.



    Сьогодні бібліотека, є культурним центром, що пропонує своїм відвідувачам понад 60000 книг і брошур, близько 2500 журнальних і газетних статей, 5000 музейних експонатів, 400 архівних колекцій, тема яких - життя, діяльність, досягнення жінок в минулому, сьогоденні й майбутньому. Основне зібрання містить матеріали по Великобританії, але також широко представлені дані, що стосуються зарубіжних країн. Спеціальна картотека дасть відповідь на будь-яке питання - від історії руху за емансипацію жінок в Туреччині й Франції до останніх даних про чисельність жінок дипломатів і спортсменок. Найцінніше видання бібліотеки - перша надрукована в Англії (в 1362 г.) книга про правове становище жінок.


    Дізнатися більше

    Єжова Т.М., завідувач бібліотеки

    Leave a Reply

    Про блог

    Якщо ви, шановні читачі, зацікавлені читанням або хочете зібрати цікаві бібліородзинки, чи скласти бібліопазли літературних подій та знаменних дат,
    то цей блог - для вас!

    Disce gaudere!


    Загальна кількість переглядів сторінки

    До нових зустрічей

    Будемо раді приємно здивувати вас наступного разу!
    Щасти в
    ам, шановні читачі!
    Copyright © 2017 Тетяна Єжова. На платформі Blogger.