О.Генрі: дари письменника

    Author: Єжова Тетяна Genre: »
    Rating


    "Життя складається з сліз, зітхань і посмішок, причому зітхання преобладают". 

    Це цитата О. Генрі - видатного американського письменника, прозаїка, автора популярних новел, що характеризуються тонким гумором і несподіваними розв'язками.

    11 вересня - виповнюється 155 років від дня народження письменника.  О. Генрі (Уїльям Сідні Портер) (1862-1910), автор близько 280 оповідань, скетчів, гуморесок.

    Велика частина його розповідей, що публікувалася в періодиці, увійшла в прижиттєво видані збірники: «Чотири мільйони» (1906), «Палаючий світильник» (1907), «Серце Заходу» (1907), «Голос міста» (1908), «Шляхетний шахрай» (1908), «Дороги долі» (1909), «На вибір» (1909), «Ділові люди» (1910), «Дзиги» (1910). Посмертно видано ще більше десятка збірників. Роман «Королі і капуста» (1904) складається з авантюрно-гумористичних новел, дія яких відбувається в Латинській Америці. 

    Що ж стосується читацької любові до письменника, то вона незмінна. О. Генрі як і раніше займає міцне місце серед перевидаваних авторів у багатьох країнах світу. 

    У 1918 році Академія витончених мистецтв заснувала премію О. Генрі, яка вручається щорічно автору кращої розповіді, опублікованої в американському журналі.
     
    "Мистецтво оповідання полягає в тому, щоб приховувати від слухачів все, що їм хочеться знати, поки ви не викладете своїх заповітних поглядів на всілякі, що не стосуються суті предмета". (О. Генрі


    Пропонуємо прочитати або перечитати! 

    О. Генрі "Дари волхвів"
     


    По-справжньому зворушлива, одночасно сумна і щаслива історія О. Генрі «Дари волхвів» є однією з найпопулярніших і відомих серед інших його історій. Розповідь про те, що любляча людина готова пожертвувати всім (і не тільки в Різдво). 

    Оповідання «Дари волхвів - це дуже світла історія, забарвлена добродушним гумором, але за завісою гумору ховаються серйозні думки, і тільки від проникливості читача залежить, наскільки важливі уроки він винесе з нього для себе.



    О. Генрі "Вождь червоношкірих"

    До книги увійшли розповіді відомого американського письменника О. Генрі, визнаного майстра новел з несподіваними розв'язками. У його історіях невичерпна дотепність поєднується з тонкою спостережливістю і любов'ю до людей. Герої шляхетні і романтичні, винахідливі й спритні, оптимістичні і життєлюбні і знаходять вихід з будь-якої ситуації!





    Новели О. Генрі напротязі ось вже ста років привертають читача добрим гумором, оптимізмом, любов'ю до "маленького американця", викликають інтерес і співчуття до життєвих перипетій клерків, продавщиць, бродяг, безвісних художників, поетів, актрис, ковбоїв, дрібних авантюристів, фермерів.







      
    О. Генрі "Шляхетний шахрай" (збірник)


    До збірки увійшли оповідання:
    • Трест, який лопнув
    • Джефф Пітерс як персональний магніт
    • Розваги сучасного села
    Кафедра філантроматемати
    ки
    • Рука, яка терзає весь світ
    • Подружжя як точна наука
    • Літній маскарад
    • Стрижений вовк
    • Простаки з Бродвею



    Дізнатися більше

    Єжова Т.М., завідувач бібліотеки

    Leave a Reply

    Про блог

    Якщо ви, шановні читачі, зацікавлені читанням або хочете зібрати цікаві бібліородзинки, чи скласти бібліопазли літературних подій та знаменних дат,
    то цей блог - для вас!

    Disce gaudere!


    Загальна кількість переглядів сторінки

    До нових зустрічей

    Будемо раді приємно здивувати вас наступного разу!
    Щасти в
    ам, шановні читачі!
    Copyright © 2017 Тетяна Єжова. На платформі Blogger.