Херлуф Бідструп - великий майстер карикатури

    Author: Єжова Тетяна Genre: »
    Rating

    10 вересня виповнюється 105 років від дня народження відомого данського художника-карикатуриста Херлуфа Бідструпа. Напевно, немає людини, яка б не чула його ім'я. Вкрай виразний майстер гумористичного малюнка з невичерпним почуттям гумору.
    Геніальний художник, який досконало володіє лінією. За допомогою лінії він здатний передати будь-які емоції, його невеликим карикатурам не потрібні підписи. І всі вони відрізняються яскравими характерами персонажів, виразністю міміки, руху і жесту. Бідструп був наділений іскрометним почуттям гумору. Він спостерігав і помічалв такі деталі, які важко побачити в повсякденній рутині.

    Художник малював карикатури, політичні шаржі, подорожні нотатки, але більш за все він відомий своїми коміксами - невеликими смішними розповідями в картинках. Вони зрозумілі будь-якій людині незалежно від віку і національності. Їх тематика абсолютно різна - побутові сценки, випадки на вулиці, в транспорті, на відпочинку, різні життєві ситуації, часом доведені до абсурду.

    Неперевершений майстер мініатюр, які зображують людину не тільки образно і кумедно, а й мають глибкий  сенс. У малюнках художника часто присутня або книга, або газета. Пропонуємо вам невелику добірку цікавих замальовок Херлуфа Бідструпа, пов'язаних з читанням.





      



        Єжова Т.М., завідувач бібліотеки

    Дізнатися більше

    Leave a Reply

    Про блог

    Якщо ви, шановні читачі, зацікавлені читанням або хочете зібрати цікаві бібліородзинки, чи скласти бібліопазли літературних подій та знаменних дат,
    то цей блог - для вас!

    Disce gaudere!


    Загальна кількість переглядів сторінки

    До нових зустрічей

    Будемо раді приємно здивувати вас наступного разу!
    Щасти в
    ам, шановні читачі!
    Copyright © 2017 Тетяна Єжова. На платформі Blogger.